EN

Lajme

Pozicioni juaj aktual: home>Lajme

Konkurrenca në tregun e markave të tekstilit shtëpiak është e ashpër, anketa e preferencave të konsumatorëve zbulon tendencat e konsumit

2024-04-22 00:00:00 5

Vitet e fundit, ndërsa ndjekja e njerëzve për cilësinë e jetës vazhdon të përmirësohet, konkurrenca në tregun e produkteve tekstile shtëpiake është bërë gjithnjë e më e ashpër. Për të kapur zemrat e konsumatorëve, markat kryesore të tekstilit shtëpiak kanë lançuar produkte të reja dhe kanë përmirësuar nivelet e shërbimit, dhe konkurrenca është bërë gjithnjë e më e ashpër. Për të fituar një kuptim të thellë të preferencave blerëse të konsumatorëve dhe dinamikës së tregut, një agjenci e mirënjohur e kërkimit të tregut kreu një raport studimi mbi konkurrencën e tregut të markave të tekstilit shtëpiak dhe preferencat e konsumatorëve.


Rezultatet e sondazhit tregojnë se konsumatorët i kushtojnë më shumë rëndësi cilësisë dhe komoditetit kur zgjedhin produkte tekstile shtëpiake. Midis tyre, rreth 78% e të anketuarve thanë se kur blinin produkte tekstile shtëpiake, do t'i jepnin përparësi materialit të pëlhurës dhe do të ndjenin rehati të produktit. Përveç kësaj, çmimi është gjithashtu një nga faktorët e rëndësishëm që konsumatorët marrin në konsideratë. 60% e të anketuarve thanë se do të zgjedhin produktet e tekstilit shtëpiak bazuar në buxhetin e tyre.


Në tregun e markave të tekstilit shtëpiak, anketat tregojnë se markat e nivelit të parë kanë ndërgjegjësim dhe besim relativisht të lartë në mendjet e konsumatorëve. Megjithatë, markat e nivelit të dytë dhe të tretë po shfaqen gjithashtu në treg dhe kanë fituar një pjesë të caktuar të tregut përmes inovacionit të vazhdueshëm dhe përshtatjes së strategjive të marketingut. Kur konsumatorët zgjedhin produktet e tekstilit në shtëpi, ata janë më të prirur të zgjedhin markat e njohura, por gjithashtu marrin parasysh kosto-efektivitetin dhe nevojat e personalizuara.


Përveç kësaj, sondazhi zbuloi gjithashtu se kërkesat funksionale të konsumatorëve për produkte tekstile shtëpiake janë gjithashtu vazhdimisht në rritje. Përveç kërkesave bazë të komoditetit dhe cilësisë, gjithnjë e më shumë konsumatorë kanë filluar t'i kushtojnë vëmendje performancës mjedisore dhe treguesve shëndetësorë të produkteve tekstile shtëpiake. 56% e të anketuarve thanë se kur blinin produkte tekstile shtëpiake, do të zgjidhnin produkte me certifikim mjedisor dhe standarde shëndetësore.


Në kontekstin e konkurrencës së ashpër në tregun e markave të tekstilit shtëpiak, konsumatorët i kushtojnë më shumë vëmendje cilësisë, çmimit dhe funksionalitetit në vendimet e tyre për blerje. Reputacioni i markës dhe fjala e gojës janë gjithashtu një nga faktorët e rëndësishëm që konsumatorët marrin parasysh. Në konkurrencën e ardhshme të tregut, markat e tekstileve shtëpiake duhet t'i kushtojnë më shumë vëmendje cilësisë së produktit dhe përvojës së shërbimit, dhe në të njëjtën kohë, ato duhet të vazhdojnë të inovojnë për të përmbushur nevojat në rritje të konsumatorëve. Vetëm duke rrëmbyer zemrat e konsumatorëve mund të dallojmë në konkurrencën e ashpër të tregut.


Nëpërmjet këtij sondazhi, preferencat e konsumatorëve dhe kërkesat e tregut janë kuptuar thellë. Markat e tekstilit shtëpiak do t'i kushtojnë më shumë vëmendje kërkimit dhe zhvillimit të produkteve dhe përmirësimit të cilësisë për t'u ofruar konsumatorëve një përvojë më të mirë të jetës në shtëpi. Në konkurrencën e ardhshme, vetëm duke inovuar vazhdimisht dhe duke përmbushur nevojat e konsumatorëve, markat e tekstilit shtëpiak mund të mbeten të pathyeshme në konkurrencën e ashpër të tregut.