EN

Lajme

Pozicioni juaj aktual: home>Lajme

Historia e Zhvillimit të Tekstileve të Shtëpisë Nantong

2023-08-23 00:00:00 32

Tekstilet e shtëpisë në botë shikojnë Kinën, dhe tekstilet kineze të shtëpisë shikojnë Nantong.


Sa e fuqishme është industria e tekstilit në shtëpi të Nantong? Duke folur për të dhënat, që në vitin 2021, vëllimi vjetor i transaksioneve të tregut të tekstileve shtëpiake Nantong tejkaloi 230 miliardë juanë, duke furnizuar më shumë se 60% të tregut global më vete.


Jo vetëm kaq, prodhimi vjetor i produkteve të shtratit të tekstilit shtëpiak Nantong ka tejkaluar 1.2 miliardë copë, mesatarisht 1,350 komplete, 670 jorgan dhe 340 jastëkë në minutë, duke zënë gjysmën e tregut kombëtar të tekstileve shtëpiake. Vëllimi ditor i paketës ekspres i kalon 2.4 milionë copë, me një mesatare prej 1,680 copë që dërgohen në të gjitha pjesët e vendit çdo minutë. "Indeksi Nantong Home Textile" është bërë një tregues i rëndësishëm i industrisë.


Deri më tani, Nantong Home Textiles ka formuar një zinxhir të plotë të industrisë së tekstilit shtëpiak që mbulon "gërshetim, ngjyrosje, printim, produkte të gatshme, kërkime dhe zhvillim, logjistikë" dhe çdo lidhje është gjithëpërfshirëse. Më shumë se 10 komuna janë përfshirë në këtë industri, me më shumë se 400,000 punonjës, duke formuar një efekt grumbullimi të sipërmarrjes bazë.


Nga një treg i çrregullt dhe i nivelit të ulët të rrobave në një lider në tregun më të madh dhe lider në botë të tekstileve shtëpiake të Kinës, një industri prej 100 miliardë dollarësh ka lindur në vetëm disa dekada, e cila i përket historisë së "rutit të arit" të industrisë së tekstilit shtëpiak të Nantong. . Ende po vazhdon.


01. Duke përparuar në tregun "nëntokësor", si u ngrit Nantong Home Textiles


"Valët e rrjedhshme, valët endacake, mijëra milje lumenjsh të rrëmbyeshëm nuk ndalen kurrë..."


Në vitin 1980, "Shanghai Bund", i cili përshkruante legjendën e bandës së Shangait, doli premierë dhe bëri bujë. Në të njëjtin vit, në Nantong, një qytet i vogël përtej lumit nga Shangai, farat e "shqetësimit" po shpërthenin.


Në kryqëzimin e qytetit Chuanjiang në Tongzhou, Nantong dhe qytetit Sanxing në rrethin Haimen, ekziston një "urë guri e grumbulluar" e quajtur sepse kalatat e urës janë grumbulluar në formën e shiritave prej guri. "Zonë. Duke u mbështetur në këtë "mbulesë" të veçantë, Dieshiqiao është kthyer në një "strehë të sigurt" për tregtimin nëntokësor të mallrave.


Për të siguruar jetesën, fshatarët vendas shkëmbejnë shpesh bileta në këtë zonë dhe ndonjëherë shesin punime artizanale si këllëfë jastëku të qëndisur. Këtu është edhe një gjë, industria e tekstilit të Nantong ka një themel të fortë, i cili mund të gjurmohet në vitin 1899, kur udhëheqësi industrial patriot Zhang Jian themeloi grupin e ndërmarrjeve me kompaninë Dasheng Tekstil si bazë.


Papritur, këllëfi i jastëkut i qëndisur ishte kaq i popullarizuar. Fshatarët ndoqën shembullin dhe shisnin njëra pas tjetrës këllëfa jastëku, fije lulesh, çarçafë dhe mallra të tjera. Në një kohë, numri i tezgave u rrit në afro 200. Nami i "Dieshiqiao që shet qëndisje" u përhap me zjarr dhe gjithnjë e më shumë njerëz vinin për ta blerë atë. shumë.


Megjithatë, letra nuk mund të përmbajë zjarr. Pas Vitit të Ri në 1981, Byroja Industriale dhe Tregtare e Haimen organizoi një numër të madh të personelit të zbatimit të ligjit për të kryer një inspektim të papritur dhe operatorët u larguan në të gjitha drejtimet. Bisedat, regjistrimet dhe ndëshkimet pasuan njëra pas tjetrës.


Duke u mbështetur në këto dy tregje të thjeshta, një grup të rinjsh të papajtuar ose iu bashkuan forcave të shitjes ose themeluan fabrika familjare. Produktet e qëndisjes nga Nantong u shitën në qytete të ndryshme në një rrjedhë të qëndrueshme, fillimisht duke hedhur themelet që produktet e qëndisjes Dieshiqiao të përhapeshin në të gjithë vendin. rrjetin e shitjeve.


Në vitin 1992, qeveritë e Haimen dhe Tongzhou ndërtuan përkatësisht Tregun e Përfunduar të Tekstileve të Shtëpisë Dieshiqiao dhe Tregun e Pëlhurave të Tekstileve të Shtëpisë Zhihao. U shfaqën një numër i madh familjesh përpunuese lokale dhe qindra marka tekstile shtëpiake lindën në Nantong.


Me anëtarësimin e Kinës në OBT, "Dieshiqiao International Home Textile City" u vu zyrtarisht në funksion dhe ndërtim. Nga faza e parë në fazën e tretë, nga 50,000 metra katrorë në 1 milion metra katrorë, u formua zyrtarisht Nantong Dieshiqiao Home Textile Universe.


Mbështetur në dividentin demografik dhe kërkesën e fryrë për tregtinë e jashtme, industria e tekstilit në shtëpi e Nantong po bën përparim të shpejtë dhe është e pandalshme.


02. E goditur rëndë nga kriza financiare, industria e tekstilit në shtëpi po përballet me jetë a vdekje


Në ato vite kur tregtia e jashtme po lulëzonte, një numër i madh prodhuesish në tregun e tekstileve shtëpiake Dieshiqiao merreshin me OEM dhe biznesin e eksportit, duke fituar shumë para.


Investimet e ulëta të kapitalit dhe kthimet bujare të të ardhurave e kanë bërë tregun e tekstilit në shtëpi të Nantong nga i ngopur në të mbushur me njerëz. Në rrethana të tilla, klientët e huaj kanë një gamë të gjerë zgjedhjesh, duke bërë që kompanitë të ulin çmimet dhe të konkurrojnë ashpër. Askush nuk guxon të rrisë çmimet i vetëm. çmimi. Si rezultat, industria e tekstilit Nantong, norma e fitimit bruto të së cilës dikur arrinte 70%-80%, u bë gjithnjë e më e ngushtë dhe u bë një industri e pakët fitimi.


Në të njëjtën kohë që çmimi nuk mund të rritet, Nantong Home Textiles duhet të shtrëngojë dhëmbët për të përballuar rritjen e çmimit të kostove të punës, kostove të lëndëve të para dhe lidhjeve të tjera. Në fund, të gjitha këto akumulohen në barrën e ndërmarrjes, duke hedhur “siguresën” për problemet e ardhshme.


Rrethi vicioz vazhdon. Për shkak të pragut të ulët të industrisë së tekstilit shtëpiak, dizajne të tilla si modelet janë konkurrenca kryesore. Për të rrëmbyer urdhrat, kaosi si "vila" dhe "pirateria" shfaqen pafundësisht.


Sot, tregu i tekstileve shtëpiake në Nantong ka formuar një sistem të mbrojtjes intelektuale të trinitetit të të drejtave të autorit të "dënimit administrativ, ndërmjetësimit civil dhe ndërhyrjes gjyqësore". Regjistrimi i të drejtës së autorit dhe autorizimi i patentës për të gjitha kategoritë e produkteve tekstile shtëpiake mund të kryhet brenda 7 ditëve pune. Sillni certifikatën e të drejtës së autorit në Kuaiwei Qendra lëshon një përcaktim të shkeljes dhe procesi mund të përfundojë në më pak se tre ditë, duke arritur një humbje të shpejtë të ndalimit.


Falë këtij përcaktimi, industria e tekstilit shtëpiak të Nantong ka arritur një hap nga ndryshimi sasior në ndryshim cilësor. Fabrikat dhe dyqanet e mëdha dhe të vogla secila kanë karakteristikat e veta dhe lulëzojnë njëqind lule. Nantong është bërë gjithashtu një nga zonat më të mira për mbrojtjen e pronësisë intelektuale në vend.


Sipas statistikave, në fillim të vitit 2009, rreth 3% e sipërmarrjeve të tekstilit shtëpiak të rregulluara më sipër në Nantong ishin në prag të falimentimit, ndërsa ndër ndërmarrjet sipas rregullores, 10% e tyre po luftonin në prag të vdekjes.

Për fat të mirë, me ardhjen e valës së internetit, industria e tekstilit shtëpiak në Nantong, e cila është goditur rëndë, ka ndezur edhe një herë nga "vitaliteti". Nga njëra anë është fabrika botërore në fushën e tekstileve shtëpiake, nga ana tjetër është një lloj i ri i tregtisë elektronike dhe një treg i madh i kërkesës së brendshme. Kombinimi i fortë i anës së ofertës dhe anës së konsumatorit ka shkundur një botë të re të fuqishme konsumatore.


03. Duke ecur në hap me kohën dhe duke kaluar në tregtinë elektronike, "matësi i deformimit" është ende në skenë


Mundësitë dhe sfidat shkojnë gjithmonë krah për krah. E-commerce përshpejton metabolizmin dhe ciklin e realizimit të produktit. Pa një pasuri produktesh të reja për t'iu përgjigjur tregut të konsumit në internet me ritme të shpejta, do të jetë e pamundur të fitosh një terren. Mesatarisht, 15 produkte të reja lindin çdo orë—kjo është Nantong Shpejtësia aktuale e inovacionit dhe kërkimit dhe zhvillimit në tregun e tekstileve shtëpiake.


Në të njëjtën kohë, për të hequr qafe dilemën origjinale të përfshirjes me kosto të ulët dhe për të përmbushur kërkesat e konsumit të grupeve të ndryshme të njerëzve, prodhuesit e tekstileve shtëpiake kanë përqendruar më shumë energji në zhvillimin e produktit, duke u hedhur në mënyrë aktive nga "zona e rehatisë". dhe ndryshuan "qëndrimin" e tyre për të udhëhequr rrugën.


Megjithëse tekstili është një industri tradicionale, sot nuk është më tradicionale. Edhe një fibër e vetme ka shumë për të bërë. Të njëjtat pëlhura me 40, 60 dhe 90 numërime do të prodhojnë ndjesi të ndryshme fizike përsa i përket përshkueshmërisë së ajrit dhe çngjyrosjes për shkak të përmirësimit të procesit.


Nga tregu i tezgave në rrugë për shitjen e shportave deri te parku industrial i njohur ndërkombëtarisht, "kostumi me katër pjesë" i Nantong jo vetëm që është bërë një domosdoshmëri e domosdoshme në jetën e njerëzve, por gjithashtu ka arritur një industri shtyllë të avantazhit rajonal - renditja e shkallës së tekstileve shtëpiake të nivelit të lartë. i treti në botë dhe më i madhi në vend. Së pari, renditet ndër "tre qendrat kryesore të tekstilit" në botë në tregun ndërkombëtar.


Për të ardhmen, Nantong Home Textiles ka një vizion madhështor - të ndërtojë një grup industrial të tekstileve shtëpiake të klasit botëror me shkallë industriale lider në botë, aftësi prodhuese të avancuara botërore, marka rajonale Nantong Home Textile me famë botërore dhe aftësi të vazhdueshme inovacioni.