EN

Lajme

Pozicioni juaj aktual: home>Lajme

Larja dhe kujdesi i kompletit me katër pjesë në pëlhura të ndryshme

2023-05-24 00:00:00 49

Kompleti me katër pjesë është një nga sendet thelbësore shtëpiake në jetën tonë të përditshme dhe mund të na ofrojnë një ambient të rehatshëm gjumi. Megjithatë, për shkak të materialeve të ndryshme të kostumit me katër pjesë të pëlhurave të ndryshme, ato gjithashtu duhet të jenë të ndryshme për sa i përket pastrimit dhe kujdesit. Në këtë artikull, ne do t'ju prezantojmë se si të lani dhe kujdeseni për një set prej katër pjesësh në pëlhura të ndryshme.


1. Kostum me katër pjesë të përziera pambuku dhe liri


Kostumi prej katër pjesësh i përzier pambuku dhe liri është një material relativisht i zakonshëm. Ka avantazhet e përshkueshmërisë së mirë të ajrit, thithjes së fortë të lagështirës, ​​butësisë dhe rehatisë. Sidoqoftë, kur pastroni, duhet t'i kushtoni vëmendje pikave të mëposhtme:


1. Kontrolli i temperaturës: Kostumet prej katër pjesësh të përziera prej pambuku dhe liri duhet të lahen në ujë të ngrohtë ose të ftohtë, shmangni ujin e nxehtë.


2. Zgjedhja e agjentit të pastrimit: zgjidhni agjent pastrues alkaline neutral ose të dobët, shmangni përdorimin e zbardhuesit ose agjentit të fortë alkalin pastrues.


3. Krem dielli: Kostumet prej katër pjesësh të përziera prej pambuku dhe liri janë të prirura për t'u zverdhur dhe ngurtësuar kur ekspozohen në rrezet e diellit, kështu që ato duhet të vendosen në një vend të freskët për t'u tharë.


Komplet me katër pjesë të mëndafshta dy


Kompleti prej katër pjesësh prej mëndafshi është një produkt shtrati i nivelit të lartë me karakteristikat e butësisë, rehatisë dhe shkëlqimit të lartë. Sidoqoftë, kostumet prej katër pjesësh mëndafshi kërkojnë gjithashtu metoda të veçanta pastrimi dhe kujdesi:


1. Larje me dorë: Kostumet prej katër pjesësh prej mëndafshi nuk mund të lahen në lavatriçe, por duhet të lahen me dorë.


2. Kontrolli i temperaturës: Temperatura e ujit nuk duhet të kalojë 30°C gjatë pastrimit, përndryshe do të ndikojë në strukturën dhe ngjyrën e tij.


3. Zgjedhja e agjentit të pastrimit: zgjidhni një lëng të veçantë larës mëndafshi ose detergjent neutral dhe shmangni përdorimin e zbardhuesit.


4. Mbrojtja nga dielli: Kostumet prej katër pjesësh prej mëndafshi janë të prirura për t'u zbehur dhe zverdhur, ndaj mbajini larg rrezeve të diellit direkte.


5. Hekurosja: Kur hekurosni kostumin me katër pjesë mëndafshi në temperaturë të ulët, duhet të përdorni një kunj dhe të shmangni fërkimin e tepërt.


Tre, grup pambuku Tianzhu me katër pjesë


Kompleti me katër pjesë pambuku Tianzhu është një lloj pëlhure me cilësi të lartë, e cila ka karakteristikat e butësisë, rehatisë dhe thithjes së mirë të lagështirës. Sidoqoftë, duhet t'i kushtoni vëmendje edhe pikave të mëposhtme kur pastroni dhe kujdeseni:


1. Kontrolli i temperaturës: Seti me katër pjesë Dianzhu duhet të pastrohet me ujë të ngrohtë ose të ftohtë, shmangni ujin e nxehtë.


2. Zgjedhja e agjentit të pastrimit: zgjidhni agjent pastrues alkaline neutral ose të dobët dhe shmangni përdorimin e zbardhuesit ose agjentit të fortë alkalin pastrues.


3. Mbrojtja nga dielli: Kompleti me katër pjesë pambuku Dianzhu ekspozohet lehtësisht ndaj rrezeve të diellit dhe zverdhet dhe bëhet i fortë, ndaj duhet vendosur në një vend të freskët për t'u tharë.


Komplet me katër pjesë me fibra kimike


Seti me katër pjesë me fibra kimike ka karakteristikat e çmimit të lirë, pastrimit të lehtë dhe jo të lehtë për t'u rrudhur. Sidoqoftë, për shkak të karakteristikave të vetë fibrës kimike, duhet t'i kushtoni vëmendje pikave të mëposhtme kur pastroni dhe kujdeseni:


1. Kontrolli i temperaturës: Kostumi me katër pjesë me fibra kimike mund të pastrohet me ujë të ngrohtë ose të ftohtë, por kurrë nuk duhet përdorur ujë i nxehtë.


2. Zgjedhja e agjentit të pastrimit: zgjidhni agjent pastrues alkaline neutral ose të dobët dhe shmangni përdorimin e zbardhuesit ose agjentit të fortë alkalin pastrues.


3. Krem kundër diellit: Kostumi prej katër pjesësh me fibra kimike nuk është rezistent ndaj rrezeve të diellit, ndaj duhet vendosur në një vend të freskët për t'u tharë.


Me pak fjalë, pavarësisht se çfarë lloj pëlhure është, duhet t'i kushtoni vëmendje kontrollit të temperaturës, zgjedhjes së detergjentit dhe mbrojtjes nga dielli kur pastroni dhe kujdeseni. Vetëm me pastrimin dhe kujdesin e duhur mund të garantohet cilësia dhe jetëgjatësia e kompletit me katër pjesë.