EN

Lajme

Pozicioni juaj aktual: home>Lajme

Çfarë do të thotë jacquard, printim dhe qëndisje në tekstilet e shtëpisë? Cili është ndryshimi?

2023-07-20 00:00:00 8

Për të rritur pasurinë dhe mjeshtërinë e stileve të shtratit dhe për të përmbushur nevojat e ndryshme të klientëve, markat e tekstilit shtëpiak do të shtojnë disa modele modelesh në bazë të lëndëve të para dhe më pas do të përdorin printim, jacquard, qëndisje dhe teknika të tjera për të paraqitur vizatimet e dizajnit në shtrat.

Të tre zanatet janë të ndryshme, dhe efekti i stilit të modelit është padyshim i ndryshëm, i cili gjithashtu do të ketë një ndikim të caktuar në vetitë e pëlhurës. Prandaj, zanatet e ndryshme janë bërë pikat unike të shitjes së produkteve të shtratit. Prandaj, kur blejmë produkte të shtratit, do të dëgjojmë prezantime të tilla edhe nga guidat e blerjeve. Produkti: Ky është një komplet jacquard/print/qëndisje...

Cilat janë karakteristikat e secilës prej këtyre treve dhe cili është ndryshimi? Sot do t'ju bëj një prezantim të detajuar.


Printim - printim me ngjyrë/pigment dhe model ngjyrosjeje

Printimi është procesi më i zakonshëm i dizajnimit të modeleve të shtratit në tekstilet e shtëpisë. Shpesh përdoret për shtrat me numër 40 ose më pak. Ekzistojnë dy lloje: printimi me pigment dhe printimi reaktiv.


Printimi i pigmentit është një proces printimi dhe ngjyrosjeje që mbulon drejtpërdrejt sipërfaqen e pëlhurës me një përzierje të bojës dhe ngjitësit. Në anën e pasme, ka vetëm një sasi të vogël gjurmësh ngjyrosjeje dhe grimcat e bojës janë relativisht të mëdha, kështu që zona e printuar ndihet pak më e vështirë dhe më e trashë se zona e pashtypur dhe përshkueshmëria e ajrit është relativisht e dobët. Për shkak të ngjitësit, pjesa e printimit do të jetë ngjitëse, qëndrueshmëria e ngjyrës është e ulët dhe zbehet lehtë.

Printimi reaktiv është një proces printimi dhe ngjyrosjeje që depërton në ngjyrat reaktive në fibrat e pëlhurës, kështu që modele të qarta të printuara mund të shihen si në pjesën e përparme ashtu edhe në pjesën e pasme. Printimi reaktiv nuk kërkon shtimin e azo dhe ngjitësve, kështu që mund të garantohet të jetë i padëmshëm për trupin e njeriut. Pëlhurat janë shpesh me ngjyra të ndezura, kanë qëndrueshmëri më të mirë të ngjyrave, nuk zbehen lehtë dhe janë më të buta dhe më të frymëmarrjes.


Qëndisje - model qëndisje me fije shumëngjyrëshe

Qëndisja quhet edhe qëndisje. Ajo ka një histori më shumë se 4,000 vjeçare në vendin tonë. Që në periudhën e pranverës dhe vjeshtës, njerëzit kanë aplikuar teknologjinë e qëndisjes për zbukurimin e jetës. Mund të thuhet se është një nga teknikat më të hershme të përdorura në zbukurimin e shtratit në vendin tim. Për 40-60 shtretër.


Qëndisja është e ngjashme me printimin, dhe është gjithashtu një proces i ripërpunimit në pëlhura të endura. Modelet e qëndisjes në përgjithësi qëndisen me dritë mëndafshi/artë/mat me ngjyra të ndryshme me dorë ose me makinë. Në përgjithësi, teknikat e qëndisjes përdoren në produkte relativisht të nivelit të lartë.

Krahasuar me printimin, shtroja e qëndisur ka më pak gjasa të zbehet kur lahet dhe ka përshkueshmëri më të mirë të ajrit dhe thithjen e lagështirës. Prandaj, në rastin e të njëjtës pëlhurë dhe të së njëjtës zonë të qëndisjes/printimit, çmimi i shtratit të qëndisjes do të jetë më i lartë.


03-

Jacquard - model i stampuar

Ndryshe nga printimi dhe qëndisja, jacquard nuk është një proces për ripërpunim në pëlhura të endura, por një proces në të cilin ngjyra të ndryshme të fijeve ndërthuren për të formuar modele konvekse dhe konkave gjatë procesit të thurjes, gjë që është e zakonshme në produktet e shtratit të nivelit të lartë me më shumë se 80 numra.

Teknologjia Jacquard ndahet në jacquard dhe jacquard të vogël. Jacquard është një model i formuar nga qindra mijëra fije devijimesh dhe indeve, të cilat mund të jenë endje e thjeshtë ose endje prej sateni; jacquard i vogël është një model i formuar duke përdorur dy ose më shumë ndryshime endje. Endje, përgjithësisht duke u shfaqur si lule gjeometrike të thurjes së thjeshtë/twill.


Dallimi i thjeshtë është se jacquard është kryesisht modele si lule, dhe dobby është kryesisht modele të thjeshta gjeometrike si vija ose grila.

Por nëse është jacquard apo jacquard i vogël, makinat jacquard të përdorura janë të gjitha makina të nivelit të lartë, të cilat janë të shtrenjta dhe nuk mund të blihen nga prodhuesit e zakonshëm të markave të vogla. Produktet e shtratit të printuara dhe të qëndisura janë me cilësi të lartë, me shkëlqim, ndjesi, cilësi dhe frymëmarrje më të mirë.