EN

Lajme

Pozicioni juaj aktual: home>Lajme

Çfarë duhet të dini kur blini shtrat

2024-01-10 00:00:00 17

Hyrje në pëlhurë] Pëlhurë e thjeshtë: fillimisht e endur dhe pastaj e lyer, quhet pëlhurë e thjeshtë. Në përgjithësi, ajo ka një ngjyrë të vetme. Pëlhurë e lyer me fije: Fillimisht ngjyrosja dhe më pas thurja quhet pëlhurë e lyer me fije. Mund të përftohen shirita të imët të drejtë dhe modele plaid. Për shkak se filli është lyer së pari, qëndrueshmëria e ngjyrës është e lartë. Pëlhurë e printuar: Printimi i zakonshëm është përdorimi i pastës së ngjyrave reaktive të tretshme në ujë për të bërë letër printimi transferimi. Duke ushtruar një sasi të caktuar presioni, boja transferohet në pëlhurë. Ka qëndrueshmëri të fortë ngjyrash dhe cilësi të shkëlqyer. Pëlhurë Jacquard: i referohet modelit të formuar nga ndryshimet në strukturën e deformimit dhe indeve gjatë thurjes së pëlhurës. Ka printime me një ngjyrë dhe printime të lyera me fije. Pëlhura Jacquard ka një strukturë të butë, mbulesë, shkëlqim të mirë dhe nuk është e lehtë të zbehet. Ndahet në jacquard të madh dhe jacquard të vogël. Modelet e jacquard-it të madh janë përgjithësisht lule dhe grafika të ndryshme me modele, ndërsa jacquard-i i vogël është i kufizuar në thurjen e modeleve gjeometrike si shirita dhe plaids.


【Saktësia e fibrës】Saktësia e fibrës përdoret për të treguar trashësinë e fibrës. Përsosja e fibrës dhe shkalla e shpërndarjes së saj janë të lidhura me forcën e fibrave, zgjatjen, ngurtësinë, elasticitetin dhe uniformitetin e deformimit, dhe gjithashtu ndikojnë në ndjesinë dhe stilin e pëlhurave dhe përpunimin e fijeve dhe pëlhurave. Thjeshtësia e fijeve dhe e fibrave tekstile shprehet në tex, domethënë, numri i gramëve të një fije 1000 metra (m) të gjatë peshon, domethënë numri i teksit. Thjeshtësia e fibrës së fijeve kimike dhe mëndafshit shprehet në përgjithësi me D, domethënë sa gramë peshon fije 9000 metra (m) të gjatë, domethënë sa denier (den) është. Sa më i ulët të jetë numri "D", aq më e mirë është gjatësia dhe imtësia e fibrës, aq më mirë mbajtja e ngrohtësisë, gëzofja dhe trashësia. Mbushja e pambukut nën 7D është më e mira. Fibra kimike e tipit leshi: Gjatësia dhe imtësia e fibrës janë të barabarta me ato të fibrës së leshit, gjatësia është 76-102 mm dhe finesa është 0.33-0.55 speciale. Fibra kimike e tipit pambuku: Gjatësia dhe imtësia e fibrës janë ekuivalente me ato të fibrës së pambukut, me gjatësi 33-38 mm dhe finesë 0.132-0.165 speciale. Fibra kimike me gjatësi mesatare: Gjatësia dhe imtësia e fibrës janë midis llojit të leshit dhe atij pambuku, me gjatësi 51-76 mm dhe finesë 0.22-0.33 speciale.

Materiali mbushës - fibër e shkurtër poliestër


1. Pambuku


Përveç kushtimit të vëmendjes ndaj pëlhurës së shtratit, gjëja më e rëndësishme është materiali mbushës i produktit - pambuku. Edhe nëse përdoren pëlhura të mira, nëse materiali mbushës nuk është i mirë, i gjithë produkti do të jetë ende i papërsosur dhe me cilësi të ulët. Konsumatorët e përgjithshëm janë shumë të veçantë për të. Përsosja e fibrës është një tregues i trashësisë së fibrës së pambukut, i shprehur në decitex (dtex). Specifikimet e përgjithshme të mbushësve të shtratit konvencional janë 6D, 7D, 8D, 15D, etj. Gjatësia është zakonisht 64 mm, dhe 1000 metra fibër pambuku peshojnë vetëm disa gram. Quhet disa speciale. Sa më e madhe të jetë e veçanta, aq më e trashë është fibra e pambukut. Mbushja e pambukut për shtratin e nivelit të lartë në përgjithësi nuk i kalon 8D.


1. Pambuk poliestër: Përgjithësisht i ngurtë, me elasticitet të dobët dhe mbajtje të ngrohtësisë, dhe cilësi të rëndë, mund të përdoret si mbushës për shtratin e nivelit të ulët.


2. Pambuk i zbrazët: Ky lloj pambuku përgjithësisht ka një vrimë ose vrima të shumta, ka elasticitet të mirë dhe mbajtje të mirë të ngrohtësisë dhe është i përshtatshëm për t'u përdorur si material mbushës për shtratin e mesëm dhe të lartë. (1) Pambuk me një vrimë: Fibra ka një vrimë në zgavër. Ka elasticitet dhe mbajtje më të mirë të ngrohtësisë sesa pambuku i ngurtë poliestër. Është më i lirë dhe përgjithësisht përdoret si material mbushës për shtratin e zakonshëm. (2) Pambuk poroz: Ky lloj fibër ka shtatë vrima ose katër vrima, dhe specifikimet janë 6D dhe 8D. Ato janë të gjitha prej pambuku të dredhur tredimensionale, i cili ka elasticitet të shkëlqyeshëm, mbajtje të ngrohtësisë dhe frymëmarrje. Është i lehtë në peshë dhe ndihet rehat në trupin e njeriut. Për shkak se poret e fibrave mund të ruajnë lagështinë dhe oksigjenin në ajër, ato sigurojnë metabolizmin e lëkurës së njeriut dhe janë të dobishme për shëndetin. Prandaj, zakonisht përdoret si mbushës për shtratin e mesëm dhe të lartë, por kostoja është relativisht e lartë.


3. Pambuk i rrëshqitshëm: Ky lloj pambuku ka një vrimë dhe ndihet veçanërisht i rehatshëm dhe i lëmuar pas përfundimit. Ruajtje e mirë e ngrohtësisë dhe elasticitet. Nëse kombinohet me fibrat speciale anti-myk, anti-bakteriale dhe antistatike të LOFT-it amerikan, do të jetë më i shëndetshëm dhe më i rehatshëm, në përputhje me nevojat e njerëzve modernë, dhe në të njëjtën kohë, mund të shmangë alergjinë nga poshtë, pambukun. jorganët që rritin lehtësisht bakteret dhe prodhojnë erëra. Ky pambuk përdoret shpesh si material mbushës për jorganët e shpendëve ujorë dhe jorganët e rrëshqitshëm.


4. Pambuk i butë, pambuk i lirshëm: Pambuku i zbrazët ose pambuku me një vrimë me kaçurrela tredimensionale bëhet përmes gërshetimit, shtrimit, spërkatjes me ngjitës, mbarimit dhe proceseve të tjera. Zakonisht përdoren fibra më të imta. Ngjitësja e butë me spërkatje është trajtuar me rezistencë ndaj temperaturës së lartë dhe sterilizim. Ka një ndjesi të butë dhe ka peshë të lehtë. Përdoret shpesh si pambuk me bazë jorgan për shumë qëllime. Sipas trashësisë së tij mund të ndahet në pambuk 800#, 1000#, 1200# dhe 2400#. Përdoret shpesh si shtroja e nivelit të lartë dhe pambuk me bazë jorgani.


2. Tencel, Lyocell, Modal


Modal: e butë në prekje, e lëmuar, ngjyrë e ndritshme, qëndrueshmëri e mirë e ngjyrave, pëlhura ndihet veçanërisht e lëmuar, sipërfaqja e pëlhurës është e ndritshme, perdeja është më e mirë se fibra e pambukut, poliestër dhe viskozë ekzistuese dhe ka forcë dhe qëndrueshmëri e fibrave sintetike. Ka një shkëlqim dhe ndjesi si mëndafshi, dhe pëlhura e tij është rezistente ndaj rrudhave dhe jo hekurosje, dhe ka thithje të mirë të ujit dhe frymëmarrje.

Lyocell: Ka shumë veti të shkëlqyera të fibrave natyrale dhe fibrave sintetike. Ka shkëlqim natyral, ndjesi të lëmuar, forcë të lartë, në thelb nuk tkurret dhe ka lagështi të mirë dhe përshkueshmëri të ajrit. Është e butë, e rehatshme, e lëmuar dhe e ftohtë, ka mbulesë të mirë dhe është e qëndrueshme. të qëndrueshme.