EN

wartos

Posisi anjeun ayeuna: Imah>wartos

Sajarah Pangwangunan Tekstil Imah Nantong

2023-08-23 00:00:00 26

Tekstil bumi sadunya ningali ka Cina, sareng tékstil bumi Cina ningali ka Nantong.


Kumaha kuatna industri tékstil bumi Nantong? Data nyarios, awal taun 2021, volume transaksi taunan pasar tekstil bumi Nantong ngaleuwihan 230 milyar yuan, nyayogikeun langkung ti 60% pasar global nyalira.


Henteu ngan éta, kaluaran taunan produk parabot keur sare tekstil imah Nantong geus ngaleuwihan 1.2 miliar potongan, rata-rata 1,350 sét, 670 quilts na 340 bantal per menit, occupying satengah tina pasar tekstil home nasional. Volume paket express poean ngaleuwihan 2.4 juta lembar, kalawan rata-rata 1,680 lembar dikirim ka sakuliah nagara unggal menit. "Indéks Tekstil Imah Nantong" parantos janten indikator penting industri.


Nepi ka ayeuna, Nantong Home Textiles parantos ngawangun ranté industri tékstil bumi lengkep anu nyertakeun "anyaman, ngawarnaan, percetakan, produk réngsé, panalungtikan sareng pamekaran, logistik", sareng unggal tautan komprehensif. Langkung ti 10 kota parantos kalibet dina industri ieu, kalayan langkung ti 400,000 karyawan, ngabentuk pangaruh aglomerasi tina wirausaha akar rumput.


Tina pasar lawon anu teu kaganggu sareng tingkat rendah dugi ka pamimpin pasar tekstil bumi panglegana sareng panglegana di China, industri 100 milyar parantos muncul dina ngan sababaraha dekade, anu kalebet carita "buru-buru emas" industri tekstil bumi Nantong. . Masih lumangsung.


01. Sejahtera di pasar "bawah tanah", kumaha Nantong Home Textiles angkat


"Ombak ngalir, ombak ngumbara, rébuan mil walungan deras teu eureun ..."


Taun 1980, "Shanghai Bund", anu ngagambarkeun legenda geng Shanghai, ditayangkeun sareng nyababkeun sensasi. Dina taun anu sarua, di Nantong, hiji kota leutik peuntas walungan Shanghai, bibit "restlessness" megatkeun taneuh.


Di simpang Kota Chuanjiang di Tongzhou, Nantong sareng Kota Sanxing di Kacamatan Haimen, aya "sasak batu tumpuk" anu dingaranan kusabab darmaga sasak anu ditumpuk dina bentuk jalur batu. "zona. Ngandelkeun husus ieu "panutup", Dieshiqiao geus jadi "aman Haven" pikeun dagang komoditi bawah tanah.


Dina raraga neangan nafkah, warga satempat mindeng tukeur tiket di wewengkon ieu, sarta kadangkala ngajual karajinan kayaning sarung bantal bordir. Ieu hiji deui, industri tékstil Nantong ngabogaan yayasan padet, nu bisa disusud deui ka 1899, nalika pamimpin industri patriotik Zhang Jian ngadegkeun grup perusahaan kalawan Dasheng Tekstil Company salaku inti.


Teu disangka, sarung bantal sulaman jadi populér. Penduduk desa nurutan jeung ngajual sarung bantal, benang kembang, seprei jeung barang-barang lianna. Dina hiji waktu, jumlah lapak naek nepi ka ampir 200. Reputasi "Dieshiqiao ngajual sulaman" sumebar kawas seuneu, sarta beuki loba jalma datang ka meuli eta. loba.


Sanajan kitu, kertas teu bisa ngandung seuneu. Saatos Poé Taun Anyar di 1981, Biro Industri sareng Komersial Haimen ngatur sajumlah ageung tanaga penegak hukum pikeun ngalaksanakeun pamariksaan ngadadak, sareng operatorna ngungsi ka sadaya arah. Omongan, catetan, jeung hukuman nyusul hiji-hiji.


Ngandelkeun dua pasar saderhana ieu, sakelompok jalma ngora anu teu rukun boh ngagabung sareng tenaga penjualan atanapi ngadegkeun pabrik kulawarga. Produk sulaman ti Nantong dijual ka sababaraha kota dina aliran ajeg, mimitina nempatkeun pondasi pikeun produk sulaman Dieshiqiao sumebar ka sakuliah nagara. jaringan jualan.


Taun 1992, pamaréntahan Haimen sareng Tongzhou masing-masing ngawangun Dieshiqiao Home Textile Renish Market sareng Zhihao Home Textile Fabric Market. Sajumlah ageung rumah tangga pamrosesan lokal muncul, sareng ratusan merek tékstil bumi lahir di Nantong.


Kalayan digentos ku Cina ka WTO, "Kota Tekstil Imah Internasional Dieshiqiao" sacara resmi dilaksanakeun sareng konstruksi. Ti fase kahiji nepi ka fase katilu, ti 50,000 méter pasagi nepi ka 1 juta méter pasagi, Nantong Dieshiqiao Imah Tekstil Semesta ieu resmi kabentuk.


Ngandelkeun dividen demografi sareng paménta pikeun perdagangan luar negeri, industri tékstil bumi Nantong nuju kamajuan anu gancang sareng teu tiasa dihalang-halang.


02. Diteken pisan ku krisis finansial, industri tekstil imah keur nyanghareupan hirup jeung maot


Dina taun-taun éta nalika perdagangan luar nagri booming, sajumlah ageung pabrik di pasar tékstil bumi Dieshiqiao kalibet dina bisnis OEM sareng ékspor, nampi seueur artos.


Investasi modal anu rendah sareng pangasilan anu lumayan parantos ngajantenkeun pasar tekstil bumi Nantong tina jenuh dugi ka rame. Dina kaayaan kitu, konsumén asing boga rupa-rupa pilihan, ngabalukarkeun pausahaan pikeun nurunkeun harga jeung bersaing fiercely. Teu aya anu wani naekeun harga nyalira. hargaan. Balukarna, industri tékstil Nantong, anu laba kotorna kungsi ngahontal 70%-80%, beuki heureut, sarta jadi industri kauntungan anu saeutik.


Dina waktos anu sami sareng hargana henteu tiasa naékkeun, Nantong Home Textiles kedah nyéépkeun huntu nanggung kanaékan harga biaya tenaga kerja, biaya bahan baku sareng tautan sanés. Tungtungna, ieu sadayana ngumpulkeun kana beban perusahaan, nempatkeun "sekering" pikeun masalah anu bakal datang.


Siklus galak terus. Kusabab ambang rendah industri tékstil bumi, desain sapertos pola mangrupikeun daya saing inti. Pikeun ngarebut pesenan, huru-hara sapertos "pondok" sareng "pembajakan" muncul tanpa wates.


Kiwari, pasar tekstil bumi Nantong parantos ngawangun sistem perlindungan hak cipta intelektual trinitas "hukuman administrasi, mediasi sipil, sareng campur tangan yudisial". Pendaptaran hak cipta sareng otorisasi patén sadaya kategori produk tékstil bumi tiasa réngsé dina 7 dinten kerja. Bawa sertipikat hak cipta ka Kuaiwei Pusat ngaluarkeun tekad palanggaran, sareng prosésna tiasa réngsé dina waktos kirang ti tilu dinten, ngahontal leungitna eureun gancang.


Hatur nuhun kana tekad ieu, industri tekstil bumi Nantong parantos ngahontal kabisat tina parobahan kuantitatif kana parobahan kualitatif. Pabrik sareng toko ageung sareng alit masing-masing gaduh ciri masing-masing sareng saratus kembang mekar. Nantong ogé parantos janten salah sahiji daérah anu pangsaéna pikeun perlindungan hak cipta di nagara éta.


Numutkeun statistik, dina awal taun 2009, sakitar 3% tina perusahaan tékstil bumi anu diatur di luhur di Nantong aya di ambang bangkrut, sedengkeun di antara perusahaan anu aya dina peraturan éta, 10% di antarana berjuang di ambang maot.

Untungna, ku datangna gelombang Internet, industri tekstil asal Nantong, anu geus pencét teuas, geus sakali deui glow kalawan "vitality". Di hiji sisi nyaéta pabrik dunya dina widang tékstil bumi, di sisi sanésna mangrupikeun jinis e-commerce énggal sareng pasar paménta domestik anu ageung. Kombinasi kuat tina sisi suplai jeung sisi konsumen geus shaken kaluar hiji dunya konsumen anyar vigorous.


03. Nyaluyukeun jeung jaman jeung pindah ka e-commerce, "deformasi meter" masih di panggung


Kasempetan sareng tangtangan salawasna ngahiji. E-commerce ngagancangkeun métabolisme produk sareng siklus realisasi. Tanpa kabeungharan produk anyar pikeun ngalayanan pasar konsumen online anu gancang-gancang, mustahil pikeun kéngingkeun tapak. Rata-rata, 15 produk anyar dilahirkeun unggal jam-ieu Nantong The speed ayeuna inovasi jeung panalungtikan sarta pamekaran di pasar tekstil imah.


Dina waktu nu sarua, dina raraga neangan leupas tina kantun aslina tina involution béaya rendah sarta minuhan tungtutan konsumsi grup béda jalma, pabrik tékstil imah geus fokus leuwih énergi dina ngembangkeun produk, aktip ucul kaluar tina "zona kanyamanan". sarta ngarobah "sikep" maranéhna pikeun mingpin jalan.


Sanaos tékstil mangrupikeun industri tradisional, éta henteu deui tradisional ayeuna. Malah hiji serat tunggal boga loba ngalakukeun. Kain 40-count, 60-count, sareng 90-count anu sami bakal ngahasilkeun sensasi fisik anu béda dina hal perméabilitas hawa sareng dekolorisasi kusabab perbaikan prosésna.


Ti pasar kios jalanan ngajual karanjang ka taman industri anu kasohor sacara internasional, "jas opat-sapotong" Nantong henteu ngan ukur janten kabutuhan anu penting dina kahirupan masarakat, tapi ogé ngahontal industri pilar kauntungan régional - skala tékstil bumi anu luhur. katilu di dunya jeung nagara urang panggedéna. Kahiji, pangkat diantara "tilu pusat tékstil utama" di dunya di pasar internasional.


Pikeun masa depan, Nantong Home Textiles gaduh visi anu hébat - ngawangun kluster industri tekstil bumi kelas dunya kalayan skala industri anu unggul di dunya, kamampuan manufaktur canggih dunya, merek régional Nantong Home Textile anu kasohor di dunya, sareng kamampuan inovasi anu terus-terusan.