EN

wartos

Posisi anjeun ayeuna: Imah>wartos

Naon kaunggulan sareng kalemahan ranjang lawon poliéster?

2024-02-02 00:00:00 19

Lawon poliéster nyaéta lawon pakean serat kimia anu loba dipaké dina kahirupan sapopoé. Kauntungannana pangbadagna nyaéta yén éta gaduh résistansi kerut anu hadé sareng ingetan bentuk, janten cocog pikeun baju luar, ranjang, jsb. Di handap ieu mangrupa bubuka kana kaunggulan jeung kalemahan lawon poliéster. 1. Keunggulan kain poliester 1. lawon poliéster boga kakuatan tinggi. Kakuatan serat pondok nyaéta 2.6-5.7cN / dtex, sareng kakuatan serat kakuatan tinggi nyaéta 5.6-8.0cN / dtex. Kusabab hygroscopicity low na, kakuatan baseuh jeung kakuatan garing dasarna sarua, sarta kakuatan dampak 4 kali leuwih luhur ti nilon. , 20 kali leuwih luhur ti serat viscose. 2. lawon poliéster super elastis. Élastisitasna caket sareng wol. Nalika stretched ku 5% -6%, éta bisa ampir sakabéhna dibalikeun. Lamun lawon poliéster digosok sababaraha kali, éta bakal gancang balik deui ka bentuk aslina tanpa ninggalkeun wrinkles. Modulus elastis nyaéta 22-141cN/dtex. , 2-3 kali leuwih luhur ti nilon, nu unmatched ku fabrics séjén. 3. lawon poliéster boga lalawanan panas alus. Bisa disebutkeun yen poliéster boga résistansi panas pangalusna diantara lawon serat kimia sarta pisan malleable. Lamun dijieun rok pleated, éta bisa ngajaga pleats ogé sarta teu merlukeun ironing kaleuleuwihan. 4. lawon poliéster boga lalawanan lampu hadé. Barang-barang anu didamel tina lawon poliéster biasana langkung tahan lampu tibatan lawon serat alam. Dasarna henteu aya masalah pikeun ngalaan barang lawon poliéster ka panonpoé, sareng teu kedah hariwang ngeunaan efek samping. Fitur ieu ngajadikeun lawon poliéster ampir hampang sapertos lawon akrilik. 5. lawon poliéster boga lalawanan maké alus. Résistansi maké kadua ukur pikeun nilon, nu boga résistansi maké pangalusna, sarta leuwih hade tinimbang serat alam sejen tur serat sintétik. 6. lawon poliéster boga lalawanan kimiawi alus. Tékstil anu dijieun tina lawon poliéster henteu ruksak parah ku asam sareng alkali, ku kituna sababaraha pemutih sareng oksidan henteu mangaruhan aranjeunna. Leuwih ti éta, tékstil poliéster henteu sieun kapang atanapi serangga. 7. lawon boga kakuatan tinggi, nyaeta maké-tahan jeung maké-tahan; warna caang jeung teu luntur pikeun lila; karasaeun lemes, garing sareng elastis sareng henteu kedah cacad, sareng anti-wrinkle sareng shrinkage; éta gampang pikeun nyeuseuh jeung garing gancang, teu perlu beusi; éta tahan asam sareng alkali sareng henteu cocog pikeun korosi. 2. Kakurangan lawon poliéster 1. dyeability goréng. Kusabab euweuh gugus ngawarnaan husus dina ranté molekul poliéster jeung polaritasna leutik, éta hésé ngalelep sarta boga dyeability goréng. Hésé pikeun molekul pewarna asup kana serat. Tapi fastness warna anu saé sareng henteu gampang luntur. 2. lalawanan ngalembereh goréng. Poliéster nyaéta lawon anu paling tahan panas diantara lawon sintétik. Éta termoplastik sareng tiasa didamel kana rok lipit kalayan lipatan anu tahan lama. Dina waktos anu sami, lawon poliéster ngagaduhan résistansi ngalembereh anu goréng sareng tiasa ngabentuk liang nalika kakeunaan soot, sparks, jsb. Ku alatan éta, anjeun kudu nyoba nyingkahan kontak jeung puntung roko, sparks, jsb. nalika ngagemna. 3. hygroscopicity goréng. Kain poliéster ngagaduhan higroskopisitas anu goréng sareng karasa kandel nalika dianggo. Éta ogé gampang dieusi ku listrik statik sareng kacemar ku lebu, mangaruhan penampilan sareng kanyamanan. Nanging, éta gampang garing saatos dikumbah, ampir teu aya turunna kakuatan baseuh, henteu cacad, sareng gaduh sipat anu tiasa diumbah sareng tiasa dianggo. 4. Gampang pil. Lawon poliéster mangrupikeun salah sahiji produk serat sintétik buatan ayeuna. Sadaya lawon serat sintétik bakal gaduh pilling! Salaku jenis serat sintétik jieunan, lawon poliéster tangtu aya iwal. Ku alatan éta, lawon poliéster bakal ruksak sanggeus dipaké pikeun periode waktu. Éta bakal pil. 5.