EN

wartos

Posisi anjeun ayeuna: Imah>wartos

Naon hartosna jacquard, percetakan sareng sulaman dina tékstil bumi? Naon bédana?

2023-07-20 00:00:00 28

Pikeun ningkatkeun kabeungharan sareng kasenian gaya ranjang sareng nyumponan kabutuhan palanggan anu rupa-rupa, merek tékstil bumi bakal nambihan sababaraha desain pola dina dasar bahan baku, teras nganggo percetakan, jacquard, sulaman sareng téknik sanésna pikeun nampilkeun gambar desain. dina ranjang.

Tilu karajinan anu béda, sarta pangaruh gaya pola téh écés béda, nu ogé bakal boga dampak tangtu dina sipat lawon. Ku alatan éta, karajinan béda geus jadi titik jual unik produk parabot keur sare. Ku alatan éta, nalika urang meuli produk parabot keur sare, urang ogé bakal ngadéngé perkenalan sapertos ti Panungtun balanja. Produk: Ieu jacquard / print / kit sulaman ...

Naon ciri masing-masing tina tilu ieu, sareng naon bédana? Dinten ieu kuring bakal masihan anjeun bubuka lengkep.


Percetakan-pencét pewarna/pigmén sareng pola pewarnaan

Percetakan mangrupikeun prosés desain pola ranjang anu paling umum dina tékstil bumi. Hal ieu mindeng dipaké pikeun parabot keur sare tina 40 count atanapi kirang. Aya dua jinis: percetakan pigmén sareng percetakan réaktif.


Percetakan pigmén nyaéta prosés nyitak sareng ngawarnaan anu langsung nutupan permukaan lawon kalayan campuran cet sareng napel. Di sisi sabalikna, ngan aya sajumlah leutik jejak dyeing, sarta partikel cet anu kawilang badag, jadi wewengkon dicitak karasaeun rada harder tur kandel ti wewengkon unprinted, sarta perméabilitas hawa relatif goréng. Kusabab napel, bagian percetakan bakal caket, warna fastness low, sarta gampang diudar.

Percetakan réaktif nyaéta prosés nyitak sareng ngawarnaan anu nembus pewarna réaktif kana serat lawon, ku kituna pola cetak anu jelas tiasa katingali dina payun sareng tukang. Percetakan réaktif henteu meryogikeun tambihan azo sareng nalét, ku kituna tiasa dijamin henteu bahaya pikeun awak manusa. Kainna sering warnana terang, gaduh warna gancang anu langkung saé, henteu gampang luntur, sareng langkung lemes sareng langkung ambekan.


Sulaman - pola sulaman benang warni

Sulaman disebut ogé sulaman. Éta gaduh sajarah langkung ti 4,000 taun di nagara urang. Pas awal Musim Semi sareng Musim Gugur, jalma-jalma parantos nerapkeun téknologi sulaman pikeun kaéndahan kahirupan. Bisa disebutkeun yén éta téh salah sahiji téhnik pangheubeulna dipaké dina beautification ranjang di nagara urang. Pikeun 40-60 ranjang.


Sulaman téh sarupa jeung percetakan, sarta eta oge prosés reprocessing on fabrics anyaman. pola sulaman umumna embroidered ku sutra / emas / lampu matt kelir béda ku leungeun atawa mesin. Sacara umum, téknik sulaman dianggo dina produk anu kawilang luhur.

Dibandingkeun jeung percetakan, parabot keur sare embroidered kurang kamungkinan kana diudar lamun dikumbah, sarta ngabogaan perméabilitas hawa hadé tur nyerep Uap. Ku alatan éta, dina kasus lawon sarua jeung aréa sarua sulaman / percetakan, harga parabot keur sare sulaman bakal leuwih luhur.


03-

Jacquard - pola embossed

Béda tina percetakan sareng sulaman, jacquard sanés prosés pikeun ngolah deui kana lawon anyaman, tapi mangrupikeun prosés dimana warna benang anu béda-béda dihijikeun pikeun ngabentuk pola gilig sareng kerung nalika prosés anyaman, anu umum dina produk ranjang high-end kalayan langkung seueur. ti 80 cacah.

Téknologi Jacquard dibagi kana jacquard sareng jacquard leutik. Jacquard nyaéta pola anu dibentuk ku ratusan rébu benang lungsin sareng weft, anu tiasa janten anyaman polos atanapi anyaman satin; jacquard leutik mangrupakeun pola dibentuk ku ngagunakeun dua atawa leuwih parobahan anyaman. Anyaman, umumna muncul salaku kembang anyaman polos / kepar.


Bédana basajan nyaéta yén jacquard biasana pola sapertos kembang, sareng dobby mangrupikeun pola géométri saderhana sapertos belang atanapi kisi.

Tapi naha éta jacquard atanapi jacquard leutik, mesin jacquard anu dianggo sadayana mesin high-end, anu mahal sareng henteu tiasa dipésér ku pabrik merek leutik biasa. Produk parabot keur sare dicitak tur embroidered anu kualitas luhur, kalawan gloss hadé, ngarasakeun, kualitas sarta breathability.